@djoledj
Hvala druze to mi je i bio cilj : Atmosfericna fotka sa pristojnom kompozicijom...
@Zoran Rodic
Hehe dobra ti je ova, ugradi ce ovaj mod samo za mene
Tvoja predhodna poruka ovde u temi bila je sa istom tematikom i istim predlogom, na sta sam ti ja odgovorio...
"@Zoran Rodic
Trudim se oko svega ovoga sto si napisao. Takvo fotkanje cesto trazi malo vise vremena u potrazi za lokacijom, a to je nesto cega bas i nemam, isto tako to je nesto sto jednostavno treba videti, treba dosta prakse da bi se razvio dobar osecaj za takvu kompoziciju, tu edukacia ne pomaze mnogo. Sustinski meni je i zelja da mi portretne fotografije budu poput ovih koje si postavi, ali sam se fokusirao na ono sto mi je u trenutnim zivotnim okolnostima najdostupnije. Nedostatak prakse i mogucnost za malo vise kretanja tokom letnjih meseci rezultiraju najcesce fotografijama skromne kompozicije. Inace poceo sam i tako je manje vise na svakoj fotografiji pocev od 75. da lovim trenutak kada ona misli da je sve gotovo, tada je njen izraz lica opusteniji i mislim prirodniji. Nadam se da ce narednih mesec dana u Spaniji biti malo vise vremna i mogucnosti da poradim na tome
Hvala ti na savetim i sto si uopste obrati paznju na moje radove, ovo mi dosta znaci u definisanju nekih mojih ideja i razmiljanja o tome kako dalje. Nadam se da sve ovo sto sam napisao neko nece shvatiti kao neko moje pametovanje, samo sam izneo kako ja razmiljam o nekim stvarima na temu komentara koji mi je upucen..."
Kao sto vidis ja cujem svaciji doboronameran savet, sam ne zvonim na sva zvona sta sam od savet usovojio a sta nisam, cesto prodiskutujem nesto na tu temo sto se pogresno shvati, posto vecina izgeda ocekuje da stanem mirno i kazem razumem, sto je besmilsleno posto nismo idjoti vec misleca bica... Postavljam portretne fotografije koje napravim a na njima je uglavnom moja zena koju neizmerno volim, druge nemam i ne treba mi, niti zelim da fotkam druge ljude. Sve ovo radim da bi nekada kada se porodica prosiri imao bas dobre fotografije svoje porodice i zbog toga sto volim umetnost, posto tezim konstatntnom napredovanju mozda nekada budem dobar fotograf da mogu sa tobom i tebi slicnima da se merim, ali svakako necu fotkati nista sem svoje prodice pejzaza i arhitekture...
Sto se tice fotkanja po Spaniji... Pa bici i toga iskreno se nadam, ali ovo je tema vezana za portrete, a ne za arhitekturu
Portrete mogu zasebno da obradjujem dok sam u stanu i da fotkam u setnji Majorkom bez neke preterane zurbe... Zelim da napravim neke kadrove pa kada se vratim da ih obradim na tenane i sve postavim u podforumu sa tom tematikom.
Hvala na savetu, nije ovo jedina fotografija od ovih iz spanije koja ima kompoziciju i nesto je vise do fotke za licnu kartu kako si neveo u predhodnom obracnju