Nenad Ristic zasluženo, i sve čestitke od mene. Sigurno Ti ovakav podstrek puno znači. Moj stav je da je portret jako teška disciplina, baš zato što je medju nama, ljudima, još od doba uljanih platna starih majstora, pa svi o portretu imamo neki svoj stav i šta je to što ga čini dobrim. Ali, sa ZR se slažem u jednom - portret mora da ima spontanost, a spontanost sa sobom nosi priču, neku intrigantnost. Ako toga nema, ma kako bio savršen, portret je "prazan". Primer neka bude Mona Liza. Dobar portret, OK, svi se slažemo oko toga, ali izvesno je da ima još dobvrih portreta iz tog perioda. Ali ljudski rod se ubi i nasekira već vekovima samo oko jedne stvari - šta krije Monalizin osmeh! Kakva je to priča iza, šta je to stari Leonardo, za prijatelje Leo, hteo da nam kaže? To je to "nešto" što odvaja tehnički savršenu fotografiju sa svim lementima namestu, od možda tehnički ne baš idelanu fotografiju ali sa tim "nećim". Ne verujem da sam pomogao, a ni nemogu, ovo je tek moje vidjenje stvari da podržim i ohrabrim. Što se pak Tvog rada tiče, napredak je ogroman, i ja Ti predvidjam još mnogo nagrada.