@Bole
Hvala bole na savetu. Kompezovao sam najbolje sto sam umeo... Ovde je inace daleko veci problem bio podesiti pristojan wb, tako da je i to radjeno selektivno pa uklopljeno u jednu po meni skladnu celinu, ili barem celinu kakva se meni dopada
@dalibort82
Morao sam ovako... Vec sam napisao gore asku ova fotografija je nastala od 3 sa razloctom ekspozicijom, kriticni deo koji ne moze da se izbegne nalazi se ispod spomenika na zidu, tu je toliko jako svetlo da ne postoji tehnika kojom bi se taj de fotnu a da se vide cigle ili da senzor zabelezi bilo kakvu unformaciju sem bele praznine, tako da u skladu sa tim sve ostalo je moralo da se koriguje i da ceo kadar bude malo posvetljen uz jos po koji deo koji vuce u preksponirano ali ne i pregorelo... Inace, taj kadar zaista tako izgelda, makar spomenik i deo ispod spomenika, ostatak sam posvetlio uklapnjem fotografije koja je nastala ekspozicijom prema travi koja se nalazi u sredini kadra gde bi se mesto trave videla crna linaja po sred kadra da nisam tako uradio, posto u tom delu nema svetla...
Fotka koju sam postavio, kod mene se bolje vidi na flikr-u ili kada je otvorim orginalni fajl na kompu... Ovde mi nekako to nije to, cini mi se kao da je za nijansu je svetlija ne znam zasto...
Ovo je senzor zabelezio, bez obrade eksponirano prema spomeniku, imam jos jednu prema svetlu na zidu i jos dve sa ekspozicijom prema nebu i prema travi po sredini kadra...