Jeste, potpuno sam iracionalno oduševljen. Ovaj aparat me vraća u doba detinjstva, kad sam gledao kako neke čike upere neko sokoćalo u nekom pravcu i onda dobiješ sliku toga na papiru i što je za mene bila magija. Isto tako izgleda, i vraća mi inspiraciju i polet. A možda i nije potpuno iracionalno, jer kao pojava predstavlja predah u trci do zilion megapixela, fokusiranjem u rudniku uglja u ponoć, ultragigamegaHD videom...kao što kaže, ovo je fotografski aparat, ne hibrid video kamere i aparata. Kome treba video ima šta da kupi. S druge strane, mislim da je krajnje pošteno od Nikona što je stavio najbolji mogući senzor u ovu spravu, a nije morao. Hoćete najbolji senzor? Ko vas hebe, iskeširajte 6000 evra za D4. Ali ne, evo najboljeg senzora po relativno pristupačnoj ceni.
Sled događaja koji bi me obradovao jeste da Canon izbaci svoj ekvivalent ov kamere, i da se onda cene zbog onkurencije još više snize. Da li ću kupiti ovaj aparat? Ne znam, dok ga ne budem držao u rukama i okinuo nekoliko fotki s njim. Možda kupim D600, možda D7100, možda D300s. Da se razumemo, i D3200 zadovoljava moje potrebe, ali eto volim povelike aparate sa izdvojenim gumbićima za WB/ISO, čisto ergonomije radi.
Ako si već toliko protiv ovog aparata i zlog Nikona koji hoće da zaradi na istom, napiši im protestno pismo, ili otvori blog. Ovde bi ipak trebalo da pričamo o samom aparatu, ne razlozima za njegovo postojanje.
Ups, ispeče mi se sulpita. Odoh.