Mislim da je tema odgovarajuća da podelim utiske posle par dana igranja sa 70D...kao prvo, mislio sam da ću imati problem sa prilagođavanjem menijima posle godina navike na Nikonove menije, ali uopšte nije tako. Moram da pohvalim meni, koji je vrlo pregledan i logičan, po mom prvom utisku logičniji i lakši za snalaženje od Nikonovog, da ne kažem skoro savršen ako se doda touch screen, koji omogućava korištenje menija praktično bez korištenja tastera, a kad smo već kod toga, apsolutno ne mogu da razumem izostanak WB tastera ni razloge koji su doveli do toga. Hoće li neko dati više novca za Mk3 da bi dobio WB taster? Neće, a obaška što nije nikakav problem projektovati kućište i ugraditi ga...ali dobro.
Što se ergonomije tiče, aparat savršeno leži u ruci, kao da je pravljen za nju, bar kod mene. Telo ima onaj "plastični" osećaj, ali ipak je solidno i čvrsto napravljeno.
Još jedna stvar koja me oduševila je rafal od 7 fps što se ne čini mnogo ako se poredi sa A77 koji ima 12, ali kod 70D imam tih 7 fps bez usporavanja, dakle ista brzina koliko god hoću. WiFi funkcioniše besprekorno, povezao sam aparat sa Samsung tabletom Tab 2 i sve funkcije su upotrebljive, bez "lagovanja".
Točkić i SET dugme su mogli da budu malo bolje napravljeni, ima malo lufta kad se dodirnu. Fokusiranje sa touch screenom je pesma, kako pri videu tako i pri fotografisanju, kucne se prstom na željeno mesto i aparat praktično odmah fokusira.
Ispucao sam par desetina snapshotova, ali nemam vremena da ih obradim za forum, mada ima dovoljno primera u Stormovom testu, koji nije bio najmanji razlog za kupovinu ovog aparata.To je koliko sam uspeo da se igram za ovih par dana, a fotki će biti kad nađem vremena za neki ozbiljniji sešn.
E da, wifi baš baš troši bateriju, možda je u pitanju moj primerak baterije, ali za dva sata korištenja wifi baterija je sa 80% spala na 65%. Meni se to čini mnogo.