Sta je DM?
http://www.dm-drogeriemarkt.rs/rs_homepage/Nekada je moglo i da se razvije kod njih, koliko sam cuo... a sada samo prodaju film. I to stidljivo.. tek tu i tamo po neki komad ima. Film nema 36 snimaka, vec samo 24 i kosta nekih cca 250 dinara... recimo.
Sto se tice toga koliko je isplativo a koliko nije... hm. U 2013 godini ako fotografises filmom, to samo znaci da si iskljucio RACIO i da se aktivirao neki emotivni senzor koji evocira lepe uspomene.
Poslednji film sam ispalio negde 2005. godine i od onda se mnogo toga izmenilo. Treba zapeti kao mazga pa u Beogradu najpre pronaci film za kupiti, pa onda gde ga razviti. Trenutno malo eksperimetisem od fujija.. preko kodaka pa sve do ilforda. Do sada sam zadovoljan NULA (mada jos nisam razvio ILFORDA). Pristojan film kosta cca 500 dinara + cca 150 razvijanje + x za skeniranje. I sve to za 36 snimaka.
Kazem, iskljucen je racio... ali kapiram da kad donesem A4 fotku kuci a da budem zadovoljan... to ce biti to. Necu imati problem da narucim filmove koje hocu iz inostranstva, pa i da iskopam posteno skeniranje... pa cak mozda i da nabavim neki skener. Opremu za razvijanje imam u kuci, ali mislim da se necu baviti hemijom u kuci... naprosto, nema prostora.
Ovo sto Dax plavers ima kao mogucnost... odnesi i sacekaj, + ovakav rezultat

... trenutno bih skakao ko kuce od srece da mogu na prvu loptu. Mada, mislim da sam na putu da se stabilizujem na jednom mestu gde ce se izvuci maksimum iz onoga sto sam uradio.
Trenutno se osecam kao gerilac

... ali ok... kako ono rekose, nije tesko pronaci neki novi hobi ... vec pronaci novi nacin da opet zavolis postojeci.
PS
U prilogu je nesto najbolje sto su uspeli da izvuku... a poludeo sam koliko je ovaj snimak sjeban losom hemijom i skenom. Za sada, tako je kako je