Onako prijateljski rečeno, mišljenja sam da baš nešto i nemaš najbolju predstavu o čemu pričaš ali hajde da vidimo...
Tačno tako.
Vidiš, I ne trudim se previse da znam niti da razumem nešto što je tu ,ali se ne vidi, niti što postoji ali se većina ne slaže da je tako.
Ako to nije primećeno ja sam se u svom pisanju trudio da ispunim preporuke pokretača teme Zorana Rodića, da ona bude ozbiljno-
šaljivog karaktera .
Ja sam tu dodao malo ironije,šale,dotako se potrošačkog mentaliteta i sl.
Taj šaljivi deo je počeo da preovladava kada sam shvatio da ne vide svi ljudi na isti način iste stvari...to je tako...
Ja s toga mogu još malo nastaviti u tom polu-ozbiljnom-šaljivom tonu (dok ne zakatančimo temu), svestan svih rizika koji iz toga proizilaze:
Elem,
Oberučke prihvatajući tvoj predlog zahvaljujem se na datoj prednosti, mada ne znam čime sam to zaslužio s obzirom da sam samo ljubitelj-hobista
koji se više diči moći zapažanja, nego golemim fotografskim umećem.
Medjutim evo ja to prhvatam... ali ne i bez uslova:
pod 1.
To mora biti test totalno drugačiji od onih koje su ljudi do sada navikli na netu da gledaju i koji nisu ubedili nikog. Već on znanjem i pre svega domišljatošću mora da prevazidje sve već vidjeno ,kako bi se napokon rasvetlile sve mračne tajne DxO labaratorije... I stim u vezi,
pod 2.
Ti pošto si profesionalac ,molim te preuzmi na sebe nabavku 1DX aparata, pošto to meni nije u mogućnosti.
Ja ću sa svoje strane učiniti sve da nadjem jedan D5000...opet kažem sve, jer ne znam da li ću uspeti.
Zatim, pošto se verovatno nadjemo na nekoj ledini, ti uzmi dinamički inferioran aparat 1DX i pucaj s njim,
a ja ću da bi mi se šanse povećale , uzeti dinamički snažniju mašinu d5000.
....Eto,pošto sam od tebe dobio prednost ja bi je na ovaj način i iskoristio....
Pretpostavljam da to može biti problem al znanje je na tvojoj strani, pa ti izvuci iz te mašine šta se može...
Fotografije ćemo posle uporediti na compu, nakon toga ja plaćam ručak a rezultate ću objaviti na ovom forumu da služe u cilju edukacije...onih koje to bude zanimalo,jeli..