Meni je slucajno pažnju privukao taj d5000 mada nije on loš aparat ne kažem to, ali ipak 4 godine u svetu tehnologije je mnogo.
Konačno nije ovde reč o crop vs ff pa da se ističe prigovor da se porede neuporedljive stvari.Mada i taj prigovor je malo čudan. Ovde je reč o senzorima manje vise iste veličine u aparatima različite klase a sa 4 godine tehnološke distance,hm...
S druge strane nisam sklon teorijama zavere, jer ako neko ima para da plati nekom onda je to Canon.
Nisam im bas zagledao u završni račun ali je jasno da su puni ko brod...
Logika mi kaže da negde drugde mora da bude problem i to ili u naučnom metodu ili u naučnom sretstvu kojim se taj metod sprovodi.
Narodski rečeno, ako isključimo mogućnost da im je uredjaj(i) u kvaru
onda on ili ne meri ono što treba, ili ga meri ali na način kome treba neka korekcija ili usavršavanje.
Zaista, ako neko tvrdi da neki aparat u konačnom skoru ima za četvrtinu bolji IQ od drugog (npr d7000 vs 7d) jbte, onda to mora i okom da se vidi jel četvrtina je mnogo! ... a ne vidi se uopšte!
Istina je po meni da to sve to radi toliko slično i toliko dobro, da su razlike ponajviše u osobenostima svakog od sistema.
Mislim zato da DxO mora još malo da poradi na tim-nekim stvarima,ali je jako pozitivno je sto se njima uopšte i bavi.
...Ja inače igrom slučaja imam Canon ali bi bio jako sretan i sa nekim Nikonom, ali eto...sudbina.