@Bare
Mislim da stvari posmatraš iz pogrešnog ugla. Ako TV posmatramo kao proizvod široke potrošnje, onda se u poređenju sa njim aparati kotiraju kao nekakav Rolls-royce otprilike.
Kada se radi na manje serije i kada je u pitanju roba posebne kategorije, kao što su recimo bili monitori XL serije, onda u Samsung ne treba sumnjati. Ti monitori su dobili medical-grade sertifikat i kao takvi su sigurno kvalitetni koliko se tvrdi da jesu, bez tih varijacija i sličnih kerefeka koje su karakteristične za low-cost proizvode.
Zapravo, kad odeš u neki veći salon tehnike, npr. u Austriji ili Nemačkoj, Francuskoj, videćeš da se viša klasa televizora prilično ističe kvalitetom. To o čemu pričaš ("šaranje" s panelima) karakteristično je za klasu jeftinijih televizora.
A na stranu činjenica da Samsungu (i LG-ju) dugujemo zahvalnost što su nam uopšte omogućili da gledamo u monitore kakve danas koristimo. Da se o tome pitala Toshiba, Sony, Panasonic, Sharp i bratija, i dalje bi najjeftiniji LCD/Plazma bio samo predmet požude većine stanovništva, a cene ne bi bile manje od petocifrenih, u evropskoj valuti. Sličnu stvar su uradili u manje/više svakoj branši koje su se dotakli. Svedoci smo izvanrednih telefona koji i sve ostale podstiču na razvoj, a tu su i memorije i SSD-ovi, koji su im bez premca. Da ne kažem da je gro isporučenih memorijskih čipova iz njihovih pogona.
Ja ne tvrdim, ali se iskreno nadam da će takav način poslovanja da preslikaju i u foto-branšu. Ako i ne budu broj 1, biće sasvim dobar podsticaj za učmale "vizionare" iz dobro nam poznatih kompanija, koje recikliraju jedno-te-isto godinama.
EDIT: Evo Tyler pitao ono što sam ja imao na umu, ali sam ispustio da upitam.
![Wink ;)](http://forum.pcfoto.biz/Smileys/classic3/wink.gif)
Pozdrav