Po ovom predlogu su postovali stari i iskusni članovi, a evo i jedan početnik da da svoje mišljenje (možda će biti od koristi).
Na forumu gde sam ja dugogodišnji član (a koji je prijatelj ovog foruma) veliki broj tema jeste problem jer brzo postanu nepregledne i pogube se u masi.
Međutim, ovo je specifičan forum i ako upravi foruma veliki broj tema nije problem - moje mišljenje je da je princip "jedna fotka-jedna tema" dobra ideja.
Ovo kažem iz mog, ličnog, ugla gledanja jer, kao početnik u ozbiljnijoj digitalnoj fotografiji, svestan sam da su moje fotografije daleko od kvaliteta kakav iskusni članovi-fotografi mogu da pruže. Iz tog razloga ne želim da "trujem" tuđe teme.
S druge strane, kako je već neko spomenuo, ako ih ne okačim i od iskusnijih ne čujem kritiku, neću ni znati šta i kako mogu da poboljšam - a mislim da je to cilj svakog foruma: unapređenje znanja.
Otvorio sam jednu svoju temu tipa "svaštarenje" baš da ne bih "trovao" kvalitetne teme ali nerado, jer nešto ne volim takve "svaštarske" teme ("profesionalna deformacija" sa foruma koji sam spomenuo). Takođe, neke, za koje sam smatrao da su najbolje urađene, postavljao sam u par postojećih tema - ali to sa blagom nervozom jer, naravno, nisu u rangu onih kakve ovaj forum ima.
Ovu priliku koristim da se izvinim forumašima ako misle da to nije bilo prikladno.....
E dobro - sada konkretan predlog sa moje strane:
- Pošto ovaj forum ima istu platformu (Simple Machine) kao i onaj gde sam ja moderator znam da nije veliki problem da se otvori više pod-foruma.
Trenutno Sekcija "Fotografija" ima 7 pod-foruma i oni su dovoljni za trenutni princip rada. Međutim, ako krenemo sa principom "jedna fotka-jedna tema" veoma brzo ćemo imati ogroman broj tema po podforumima.
Predlažem da se postojećih 7 pod-foruma dodatno "razbije" na nove pod-forume kako bi što više novih tema bilo "pri ruci". Npr:
- (postojećih 7) +
- Hrana i piće
- Crno bela fotografija
- Saobraćaj
- Ptice
- Koncerti, dešavanja
...itd
Eto, predlog za razmatranje ....