Da iznesem i ja svoje misljenje. Mislim da je dosadasnji koncept dobar ali da treba da se otvori vise pod foruma.
Recimo slikam i volim gradski park. I bio sam u nedoumici gde da postavim fotografiju da li u Priroda i pejzazi ili u Urbane?
Ima takvih primera bas mnogo avidi se po tome da ljudi kace fotografije u pod forum gde mu nije mesto.
A za svaku fotografiju posebna tema, mislim da ce se biti dvostruka steta.
Prva, zatrpace se forum temama pa je pregled jednostavno suvise komplikovan. Recimo hocu da dodam sliku svoga macka da ne otvaram novu temu ali gde da je nadjem i na kojoj strani? A nasi ljudi ( srbi ) no moze se reci i za mnoge stock forume, da se prve stranice dobro gledaju a ostale se sve vise preskacu.
Znaci za 2 do 3 dana mogu da skliznem na petu stranu a da fotografija prodje neopazeno!
Ne mora da se desi ali moze pa treba o tome dobro razmisliti.
E sad jedna tema vise slika nije losa iz jednog jedinog razloga. Samo se tako uporedjujuci fotografije vidi koliko i kako napredujemo u fotografiji.
Ako su fotografije razbijene po temama i principu jedna fotka jedna tema, nema takve preglednosti.
Problem mislim da lezi u tome, da li ovaj forum treba da bude pandam DZ sa preostrim stavom, gde ulaznici u svet fotografija nema sta da traze osim naravno izuzetaka.
A gde ce pocetnici da nadju sebe. Kao i do sada po nekim IT forumima kojima je fotografija zadnja rupa na svirali gde jedan duva ( Vladimir ) a ostali ga prate u horu i nista se time ne postize osim lose atmosfere.
Mislim da upravo FOTO BIZ upravo daje jednake sanse i jednima i drugima.
Suzbijati snapshotove, znaci izbacivati pocetnike sa foruma. Ali da se razuumemo. Ako taj isti pocetnik i posle odredjenog vremena, recimo godinu dana i dalje lupa snapshotove i ne slusa savete iskusnijih clanova, zasto se za to ne bi tretiralo kao SPAM. Pa opomena pa u krajnjoj meri BAN.
Znaci svima jednake sanse ali ne i zloupotreba istoga. Ili da se u krajnjoj meri otvori soba za POCETNIKE pa nek svako sebe nadje. Naravno administracija ce seliti takve fotografije gde im je mesto.
Eto nekih razmisljanja i predloga cisto iz najbolje namere.
P.S. To sa navedenim velikim slovima samo naglasavam, da se ne protumaci kao galama.