Pa svi su ruzni kad krenes da im kacis zoom objektive. Na ovih 22mm treba dodati neki EOS-M 40 mm (ili mozda 50) F2.8 macro. Sve ostalo nema smisla. Opet vukljas torbicu, objektive, blic ....
Meni se ovaj aparat jako dopada, kako vizuelno tako i po konceptu. Zaista sam ocekivao da ce prvi Canonov milc imati vise dodirnih tacaka sa G serijom, ali ocigledno G1X i ovaj EOS-M trasiraju neke nove pravce, svaki na svoj nacin. Canon je na ovo trziste zakoracio sigurnijim korakom nego sto je to uradio Nikon, a Sony i Panasonic ce morati dobro da zavrnu rukave sa sledecim modelom. Dopada mi se sto na ovom polju ima vise konkurencije, i sto je paleta razudjenija u odnosu na dSLR trziste gde suvereno vladaju 2 brenda.
Mislim da je dobro sto nema blica, i sto nisu pokusavali da ubudze neko trazilo ... jer to nisu uspeli da urade kako valja ni sa G serijom, a sa druge strane mogli su GPS da ugrade kao sto ga ima i S100.
Cena, ... sta reci.
$800 = 650€ ... tako da sad mozemo posmatrati cenu iz ugla amerikanca ili evropljanina kome gde je $1 = 1€.
Generalno, svi ovi milcevi ne vrede vise od 500€... ali kako to onda skalirati sa tamo nekim s100, g12 ili g1X... 650d u tako dalje.
Ovo ce biti jedan dobar Canon sistem, koji ce se vremenom graditi... a najpre im je urgentna paleta objekiva. Takodje, verujem da ce ovde biti dosta rasprostranjen zbog same prodajne i servisne mreze. Ovde vec svi znaju da se pokvaren canon nosi kod Dejana ... ukratko, znas ime majstora, broj telefona.
Dakle, senzor je dobar, procesor je dobar... ostaje da vidimo koliko pruza ovih 22mm pa da podvucemo crtu.
I na kraju, napravili su proizvod koji ni na koji nacin ne ulazi u konflikt sa G1X ili dSLR delom trzista. Ko hoce da na aparat kaci 70-200 L kupice 650d, a ko nece da menja stakla ima G1X. Ko hoce mini dSLR za u dzep ... eto mu ga.