Pozdrav,nov sam na forumu i do sada nisam pisao nista ali sam citao dosta
Vec duze se zanimam za fotografiju i slikam ali mogu i dalje reci da ucim i da sam pocetnik.Slikao sam sa par aparata i u poslednje vreme sa olympusom E520. Nije los aparat ali nije za neke vece domete,pa sam odlucio da kupim nesto ozbiljnije.
U igri su bili aparati canon 7d i 60 d ali u razgovoru sa nasim prijateljem sa foruma Stormom koji mi je dao dosta korisnih saveta i preneo deo svog iskustva ,odlucio sam da ipak idem na FF telo. Razmislio sam i uvideo da je bolje da ulozim pare na objektive a da se ne zakopam sa telom pa da posle kupujem krs stakla,pa sam od para koje sam mislio da dam za canon 5d mk2 kupio staru peticu a ostalo je i za objektive.Ne volim aparate koji su stari modeli a posebno ne nesto staro 5 godina i vise jer je u tehnici to dug period,ali u razgovoru sa Stormom ipak sam se odlucio za 5d mark 1.Nisam se pokajao ni malo.To je tenk pravi.U ruci lezi kao saliven.Sve manje od toga mi se ne dopada. Posto nisam imao nijedan EF objektiv na brzinu sam uzeo 50 1.8f II cisto da zapusim rupu
Nije me odusevio plastikaner bas ali moze da posluzi.Za te pare je i vise nego solidan,a ja cu ga u dogledno vreme zameniti za nesto u tom rangu a kvalitetnije tipa 50 1.4.Treba mi pomoc oko izbora objektiva , a znam da je na forumu dosta iskusnih clanova koji mogu da pomognu dosta.Nisam profesionalac vec slikam za svoju dusu,eventualno bi se mozda posvetio stock fotografiji.Lose objektive ne uzimam u obzir.Usvajam sve savete.Najradije bi neke L objektive plus neki dobar prajm ili makro.Slikanjem sa drugim aparatima uvideo sam da najvise potezem za sirokim objektivima i da retko slikam sa nekim teleobjektivom tako da ne bi bilo lose da se to uzme u obzir prilikom savetovanja
Nisam do sad slikao sa FF pa ne mogu da procenim koliko je siroko recimo 17-40L ali bi voleo da imam bar jedan kvalitetan bas bas siroki objektiv.Mozda i sire od toga.Ne mora da bude canon vec moze i neka tokina tamron sigma, bilo sta a da je kvalitetno.Mislim da na FF objektiv koji se mora imati je 24-105 L pa bi njega isto uzeo u obzir.
E samo da kazem da bi voleo da napravim neku listu objektiva i da ih uzimam kako budem imao para.Ne mogu sve odjednom ali da kazem da za pocetek 1000e mogu da planiram za nesto od objektiva. Hvala unapred na svakom savetu korisnom.