Evo malo sam izrabljivao svoj 24-105 L i 50 mm 1.8 i mogu da kazem da sam prilicno zadovoljan. Inace ovo je moj prvi L i stvarno mogu da kazem da ga vredi imati ,naravno pricam za FF aparat jer ne znam koliko bi raspon bio dobar na kropu. Sto se optike tice tu je odlican ,a meni se najvise dopada fokusiranje.Lagano necujno skroz ,brzo,precizno.Stabilizacija odlicna ,da je nema to bi bila velika mana.Sto se tice preciznosti fokusa mogu da kazem da je u svim mogucim uslovima precizniji pri fokusiranju od 50-ice.Veci i tezi 5 puta
i kvalitetnije uradjen 50 puta, ali pedesetica je nesto sto se mora imati jer je jeftina i dosta dobra opcija.
Recimo leti helikopter u vazduhu i ja okrenem 24-105 sa ukljucenom samo centralnom tackom fokusa i slikam 10 slika.Svih deset budu ostre.Prebacim na komp,zumiram sve ostro,perfektno.Sa pedeseticom vise od pola nije u fokusu. Jedina stvar koja me totalno izludjuje na L-u jeste vinjetiranje na 24 mm...Poludim kad moram da popravljam to na objektivu koji kosta 800 e. Ja inace pogasim sve fokusne tacke i slikam samo sa centralnom i to mi se dosta dobro pokazalo.