steta sto si koristila auto iso na tom fuji-ju...vidim da si mnogo fotki gde je ladno mogao iso 200 ili 400 koristila iso 800 ili 1600...taj panasonic sto sad imas, stavi na AV mod, to je mod priorita blende, i tu rucno podesavas blendu, iso i balans bele i super je...jeste da treba malo vise vremena da sve namestis od auto moda, ali dobijaju se mnogo bolji rezultati
Хвала на коментару.
Веровали или не, ја од почетка коришћења Панасоника употребљавам све и свашта, јер испробавам и експериментишем, а ауто мод само у лошим светлосним условима и кад радим на брзину, да не бих размишљала. А у последње време, осим Manual i c/b варијанту Film Grain, јер ми се свиђа
зрно, управо често користим тај мод, Aperture Priority, ИСО ми је ту увек на минимуму, 80, баланс беле сам такође мењала, али ми се и даље у највећем броју случајева, нарочито на природној светлости ауто баланс беле чини најбољим. Једино ми се чини да у овом моду понекад претера с вредностима експозиције, па испадне некад мало преекспонирано. Зато, радим и обратно, са Shutter Priority, да бих експозицију сама одредила, и тад ми боље успе.
Чини ми се да је увек боље да буде чак и подекспонирано него преекспонирано, да се то лакше да поправити, већ и у FSV, мада и случајеве блаже преекспонираности може приостојно да дотера.
Како год, те Панасоникове" фотографије највећим делом још чекају на ред, јер ми је идеја да постављам хронолошки, прво оне старије с "Фуђија" и Canona, а тек потом ове новије.