Eh...Zvezdarka, tvoj odgovor (mislim da možemo da budemo na "ti", znamo se sa drugog foruma) nije zasnovan na realnim činjenicama, već na jednostavnom strahu od kritike i sumnje u vlastiti potencijal. To kažem zbog sebe, vođen sopstvenim primerom. Ovdašnja forumska populacija, ili bar njen deo, zna da sam se na ovom forumu mnogo ponašao, nastupajući agresivno i samopouzdano, bez dovoljno znanja, želeći da jednu vrstu tehničke opreme omalovažim bez ikakvog znanja o ili iskustva sa njom.Misleći da to radim zbog "demokratskog" i preispitujućeg pristupa opremi, zapravo sam to radio iz straha, želeći da tu istu opremu kupim, a razlog je u stvari bio sledeći-da li će se ta oprema, ako je kupim, isplatiti? Ne u smislu zarađivanja s njom, niti u smislu ulaganja-novac, hvala Bogu, nije problem, ali je problem moje znanje: ako sa tom opremom ne budem dobijao fotografije za koje znam da mogu da se dobiju tom opremom, kakav će to udarac mom egu biti? Hoću li onda tu opremu prodati, pokloniti ili razbiti o zid ili će skupljati prašinu? I pritom bio prilično nadrkanog pristupa celoj stvari, te se, ako sam nekog uvredio, ovim putem izvinjavam.
O tome se radi, a što ti ne želiš da prihvatiš, a i meni je trebalo mnogo vremena da to uradim: ako neko ko dokazano zna bolje kaže da su moje fotografije (skulpture, slike, kutlače...) đubre, onda one jesu đubre, i ta činjenica treba da bude polazna tačka za dalje učenje i kretanje sa dna na gore. A ne vidim bolje mesto za raspravu o fotografiji kao takvoj i njenom značaju, ulozi i tehničkim i umetničkim aspektima od fotografskog foruma.Lično, kao laik i amater kažem da 95% tvojih fotografija ne ostavlja nikakav utisak na mene niti na bilo koji način dokumentuje Beograd kao
urbae. Taj termin u sebi sadrži i ideju grada kao takvog, njegove trgove, zgrade, detalje na zgradama, svakodnevni život i njegovo dokumentovanje predstavlja izuzetno tečak zadatak, jer, po meni, uključuje i street, i dokumentarnu, i pejzažnu, i arhitektonsku fotografiju, i, iskreno, predstavlja poveliki teret i za grupu fotografa koji znaju šta rade.
No, sve sam to stavio na stranu budući zaokupljen gajenjem male Stalkerice koja je sad malo, vrlo malo porasla (sad će deset meseci) pa dozvoljava i povremene aktivnosti na internetu i bavljenje raspravama o jednoj od najvažnijih sporednih stvari na svetu, fotografiji. Eto mene ponovo, pa ako me primate dobro, ako ne, nikom ništa.