Pozdrav,
heh, hvala na uputstvima vezanim za korekciju makro-a, svaka rec meni vredi i upijam je uvek, a posebno kada iza nje stoji onakav repertoar. Otvor blende sam ustvari smanjivao da bih dosao na tih 5,6 i verujemd a je trebalo jos. Ipak, nadao sam se da cu uhvatiti bas samu scenu rucanja dovoljno ostro da mi je trebalo, prema mojoj ideji fotografisanja ove scene, da upravo ostrinom izolujem muvu u ustima ali nisam uspeo. Dobro, idemo dalje...ali slusajuci savete.
Da, gledam i ja ove nase napredne makro-iste kako su sve bolji i bolji, cutim da se ne uobraze pre vremena ali uzivam u fotkama
Napravices, pre svega upravo Ti, cudo od ovog foruma i svojih ucenika na njemu, a koliko je brojno stanje ucenika, otkrivacemo jos dugo, dugo
Sto se tice objektiva, kada se uzme polovnjak 100-tka u obzir, onda dolazimo u isti rang cene, odnosno ni smanjivanje PDV-a na novom Tamronu ne utice vise na tu cenu a po istoj ceni (obzirom da nisam jos video negde polovni Tamron) je sada jos jedino pitanje koje je ostalo - da li za slicnih, pa recimo 350 eura, pazariti polovan 100 Canon ili nov 90 Tamron?
I da, da ne zaboravim, jos jedan detalj iz serijala pauka, samo ovaj put cist plen u iscekivanju sudbine, interesantno koliko mi je vetar smetao da napravim dobru fotku, a pritom mi je i pauk utekao, upecah ga samo jednom, i to u kompletu sa malko promasenim fokusom...: