U obzir dolaze d3100, d5100 i mozda cak i d3200.
E sad, gledam oko ova tri vec par dana, i istovremeno ganjam neku povoljnu ponudu.
D5100 mi se svidja jedino zbog senzora koji je isti kao i na D7000, ali nisam nesto uvjeren koliko mu je onaj pokretni ekran praktican. D3100 isto nije los. Mislim da ne zaostaje puno za d5100. D3200 ima dosta visu rezoluciju, koja mi iskreno ne treba (realno, vecini ljudi ne treba tolika rezolucija, osim ako bas treba puno da se kropuje za neke drugacije rezultate), mada ima prednost u odnosu na d3100 na pogledu bolje tolerancije na sum pri visim ISO vrijednostima.
D5200 je vec dosta skuplji, a i ne nudi mi neko puno vece poboljsanje u odnosu na d5100, osim u rezoluciji, a, kao sto rekoh, to mi i nije neki veliki faktor.
Cak sam gledao i oko D300, ali je on samo za nijansu bolji od mog D3000, i ne bih puno dobio sa njim, jer je vec i ostario dosta, a skuplji je i vecinom su to modeli sa preko 80K okidanja. Cak je i D3100 u vecini stvari bolji od njega.
Citao sam onaj vas test d3200, kao i vase testove ostalih modela koje sam ovde naveo, ali sam i dalje u nedoumici. Uglavnom, na kraju ce vjerovatno presuditi najpovoljnija ponuda na koju naletim u tom trenutku...
Puno sam napisao a nista nisam rekao...
Ajde, ko je imao iskustva sa navedenim aparatima, mozda da napise koju.
Nemojte dzabe spominjati Canon, jer sam iz nekog razloga okrenut samo ka Nikonu, tako da Canon nikada nece doci u obzir.