hvala hvala
od '92 sa onim rebel-g sam krenuo da se navikavam na automatiku, pre toga mi na onom kijevu nikad nije bilo problem da izmerim svetlo, namestim expoziciju, blendu, proverim tablicu, fokusiram (zuta mrlja) i od 36 fotki na filmu obicno preko 30 je bilo dobro osvetljeno i sa dobrim fokusom... 5-6 plafon budu promasene... (sad dal fotke budu dobre ili ne, da li je kadar ok to je druga prica) ... elem za ovaj canon 1DS mark2 sam kupio taj neki zaslon, pravi covek rucno na cnc-u, koji kao pomaze za manuelni fokus, i zakacio sam na njega par ovih manuelaca koji su mi ostali i .. evo igram se par dana i moram da priznam da me automatika upropastila... dok se ja skoncentrisem da fokusiram, zaboravim ne svetlo pa fotke budu bele (ili crne), odjednom mi se desava "previse stvari odjednom" ... no, polako, mislim da ce ovaj predah od automatike uticati pozitivno na moju glavu
...
tako da, vezano za ove fotke, meni je trenutno mega uspeh sto je svetlo + fokus pogodjen
.. e sad, polako da ubacim i mirnu ruku i dobar kadar i ... super
... a kontam bice za makro sta da se fotka, imam brdo ruza, neko grozdje, imam vocnjak koji je u stvari sada dzungla + smetliste
(tamo su majstori odlagali sve viskove, pesak, zemlju, gvozdje, drvo...) tako da ce to biti ozbiljan posao sada da se sredi, no kontam sada u toj dzungli ce biti sta da se fotka za makro "u krugu doma"
bez da moram negde da idem
... updateovacu ja ovde polako kako sta bude i radujem se komentarima