nisam pametan sta da ti kazem ... ja razmisljam, da je moj kompakt, ako je nakupio prasinu normalnim koriscenjem, nakupice opet, znaci servis se ne isplati - ne verujem da je nekoliko toliko zaludan da bi za manje od 50eur to otvorio i zatvorio, 7-8 ciscenja nov aparat jbg .. tako da je ono pitanje, koliko je to prasine, ako je mnogo i ako se prasina skuplja, neisplativo je ciscenje a aparat je beskoristan sa toliko prasine znaci kakvo god resenje jeftino moze se uradi (aparat vec beskoristan posto je prasnjav) ja bi mozda uradio (tipa busenje)... sa druge strane, ako je aparat "malo prasnjav" i problem je samo na F8 i preko i toliko se zapatilo posle 30k fotki, onda jbg servis od npr 50e nije problem jer ce sledeci put trebati da se cisti opet za 30-40k pa to nije problem, u tom slucaju bi nosio u servis... ne znam posto su polovnjaci (nasao sam jedan za 230eur, ali "jedan" nije bas relevantan izvor za cenu) ali za red velicine 200eur nije neki rizik, izbusis, ako to radi posao - extra, imas resenje, ako se sjebe, jbg, sjebo si 200eur al opet, i nisi posto je vec bio neupotrebljiv zbog prljavstine ... to je neko moje ovako "iz glave" razmisljanje, sta znam... opet, ja sam ono "majstor" jbg, imam alata i iskustva ihaha, ne znam cime se ti inace bavis i koliko si sklon majstoriji, dal ti je to problem ili nije.. ja ga sigurno ne bi sam otvarao, ne sto mislim da je previse komplikovano nego to zahteva vrlo cist prostor (mislim na veliki sto bez kalakurcija po njemu), zahteva par sati slobodnog vremena bez da dolaze deca i gledaju sta radis, pipaju pomeraju i vuku sa stola, i zahteva mogucnost da sedis i gledas na dole .. svaka od tih stvari meni uzasan problem (nemam prostora, bice dao bog uskoro, nemam vremena, deca su non stop tu negde i prave potpuni i apsolutni haos a ako se skoncentrises na nesto tacno te provale i tu su odma da nesto pitaju
... ) tako da bi ja radije isao sa busenjem ... jer sa busenjem mozes da pridjes "alatom" samom senzoru i samom socivu.. e sad onaj deo sa "cuvanjem onog gornjeg dela da se ne raspadne" mi se uopste ne svidja
... busenje nije problem, ali kontam da ce me dete cimne, macka skoci i da ce taj gornji deo samo da uradi "piiiiiing" i da se razleti po sobi