...skriveno negde dole pri dnu ekrana obično neprimetna, čuči statistika ovog foruma koju retko i sam posećujem.
A iskreno, na osnovu svih pokazatelja strah me nešto bilo i da pogledam jer se nisam ni nadao nekim rezultatima, osim eventualno onim poražavajućim...
Kad ono - ŠIPAK...
A o čemu se zapravo radi..
Pa očekivano, broj poruka i pokrenutih tema jeste najmanji ove godine u odnosu na minule što ukazuje na krizu ovog i sličnih foruma ne samo kod nas nego i svuda u svetu.
Takav trend bi logično trebao da prati i sve manji broj novih clanova i poseta forumu, medjutim... bas tu se pojavilo iznenadjenje..
Broj poseta forumu po dva kriterijuma : ukupnog na kraju godine i i maximalnog u toku jednog dana je - NIKAD VEĆI
Takodje broj novih članova foruma - NIKADA VEĆI
dakle ni u zlatno doba pre jedno 4-5 god nije bilo tako..
ako se to uporedi sa ovim ovim prvim delom statistike, ( tj nikad manje novih terma i postova ), postavlja se pitanje, wtf - O ČEMU JE OVDE REČ ??
Mislim primetno je da u fotografskom smislu član TVITI i DALIBOR čuvaju da forum bukvalno ne zamre od nedostatka fotografija, pa onda ne može čovek da se zapita, zbog čega to dolaze i novi i stari članovii u posetu forumu ako sa jedne strane nema puno toga videti a sa druge forumi naizgled zamiru
Ako ima još neko neku svoju teoriju o tome voleo bi da je čujem,
uglavnom meni se čini da interesovanje za fotografiju i forum nije zamrlo - naprotiv, izgleda da se povećava...
Sa druge strane apatija i entuzijazam novih/starih članova nikad veći, a spremnost ka aktivnom učešću nikada manja.
Problem ovog foruma sagledavam u tome što nije napravljena primopredaja u aktivnosti startih članova koji su se očigledno zamorili, i novih koji i ne znaju da treba da dobiju priliku.
Velika je šteta što to nije na vreme primećeno i uložen trud da se taj jaz savlada na vreme..
Eto, ja toliko..