Pozdrav svima.
Novi sam tu, tražio sam kao neki malo ozbiljniji forum i čini mi se našao...
Ugl. Znači zanima me fotografija i htio bih se malo amaterski time baviti.
Sada problemi:
1. Student sam u Zg i baš nemam vremena previše, a kako nisam imao neki fotić do sada nisam ni nešto u izboru objekata za fotografiranje makar sam siguran da to vremenom mogu popraviti.
2. Sad ću 19 god... Znači mlad sam i pukne me faza kad mi se igra s time pa mi dosadi i tako tako da sam rekao igrati jer hoću vjerojatno nekih 2-3 mjeseca i tako pa ostat bez inspiracije, ispiti i to pa možda opet i tako
3. Novci. Nisam nešto bogat da imam za bacit na neki extra fotić i opremu... Niti mislim odmah kupovat ako se odlučim već negdje krajem godine recino.
Fotić sam imao u ruci dslr par puta i svidio mi se, super stvar ali ne mogu reći da znam baratati njime.
Zanima me isplati li se uopće uzimati nešto tako malo za zabavu, igranje i tako.
Nije mi problem naučit i to. Najveći mi je nekak problem što se bojim da ću baciti pare... Iako mislim da bi se mogao s tome nekako čak bavit tako...
E, a onda ako bih uzimao fotić, planiram uzeti neki fotić i objektiv odvojeno jer sam čuo da kit i nisu neki a ni sam nisam baš prezadovoljan jednim takvim s kojim sam imao prilike škljocati.
Dakle što bi meni za sada bilo bitno...
1. Da naučim raditi s njime. Ako nešto bude biti će ali neću previše očekivat.
2. Kupio bih neko tijelo i neki objektiv, s vremenom i slijedeći pa bi bilo dobro da ako zamijenim fotić da mi objektivi pašu. Nadalje, da objektivi nisu cijenama u nebesima i da su dostupni u hr i tako.
3. Što ću slikati? Pa nemam pojma. Ja bih rekao vako na prvu, prirodu recimo, macro... Većinom barem.
Dakle, prvo ako bih se odlučio na dslr, za kojom markom da idem?
Te preporučate li mi to uopće za tu namjenu?
Te ako da, neka možda preporuka nekog entry lvl ili sl.
Do sada sam znao bacat oko na Cannona većinom jer samo sam s njime radio makar malo stvarno te jer bih njihove čini mi se objektive, jednom kupljene mogo montirat na gotovo sva tjela (s malom razlikom jel crop ili ff naravno jel, al ne planiram još barem par godina imat ff
)
Ali naravno ni jedna opcija nije zatvorena. Nikon mi nekak nije sjeo al istini na volju nisam se ni družio uživo s njime. A Pentax mi nekak čudno izgleda, ne znam baš njegovih korisnika... Sony i ovi ostali su kao manji - odnosno slabije se prodaju kod nas i sl pa mi malo izbor objektiva i opreme čini mi se pada...
Također, bilo bi fora i koji video snimit i da nije već star 100 godina jer će i kod mene biti tako nešto
ali ni extra novo naravno jer nema ni potrebe čini mi se ni ništa...
Ugl. Što kažete?