Dobar vic.
Da su omanuli barem jednom, pa izbacili u bilo kom smislu normalan aparat, još bismo i mogli očekivati da sad zabodu nešto upotrebljivo. Ovako... teško. Baš.
BTW, nije istina da Sigme maše samo na Canonima (čak, nazvao bih to besmislicom), a što se 85-ice tiče, moram priznati da me je baš jako razočarala svojim gabaritima. Oni se i na osnovu specifikacija mogu pretpostaviti, ali ništa ne može da vas pripremi na trenutak kada dohvatite objektiv u šake - znači, tegla ajvara je igračka iz kinder jajeta za ovo. Samo ova činjenica je dovoljna da sam (za mene) potencijalno najzaniimljiviji objektiv Art linije stavio ad-acta. Jbg.
Mislim, ne radi se tu o masi i gabaritima samim po sebi... Imam i mnogo krupnije i masivnije komade, ali nisu tako nezgrapni u rukama i na aparatu. Ubacim aparat sa tim objektivom u ranac... 2/3 ranca ostaje neupotrebljivo, jer Sigma toliko razgrne sve okolo, da u bočnim delovima mogu stati samo staklići poput palačinki. Ludo. Zauzima mesta kao i Nikon 14-24... uopšte ne kontam ovu konstrukciju. Suludo je velika, daleko veća od 85 1.2, a pritom nije ni 1.2, a kamoli 1.0. Prednji navoj 86mm. To sam poslednji put video na teleprajmovima.
Pozdrav