Ovo počinje da umara... bar mene.
Taman se navikneš na jedan servis, umesto njega dođe drugi. Taman se navikneš na taj drugi, oni ga promene iz korena. Stalno neki novi uslovi, stalno neke nove moždane gimnastike...
I tako sam ja došao do toga da flickr praktično i ne koristim. Jednostavno, ne smatram ga upotrebljivim na način kakav je nekad bio, a pritom im se odavno više ne može verovati. Nakon poslednjeg saltoa iz ove fotografske lože, ostavio sam crveno upozorenje na forumu, koje i danas vidimo gore, da se za svako kačenje fotografija koristi forumski server. Kako stoje stvari, nadživeće sve moguće, čuvene i manje čuvene servise za plasiranje fotografija, jer su to ljudi bez vizije, gladni novca i bez osećaja za poslovnost.
Mislim, oduvek je bilo tako... mene samo fascinira zašto se toliko ljudi totalno nekritički zalepi za neku pogodnost, koja je sasvim izvesno ograničenog trajanja. U celoj toj zbrci je pitanje samo koliko će šta potrajati. Da kraj dolazi, to je sasvim izvesno. Zato kažem... nije mi jasno zašto je (na planetarnom nivou) kažnjavanje onih koji iznevere ogromnu korisničku bazu, toliko retka pojava? Ono, nije Flickr jedini koji svakih par godina preživljava neke trzavice, previranja itd, ali ipak - setimo se Photobucketa - i pored najusranije poslovne politike, koja je podrazumevala brisanje sadržaja, upucavanje linkova bez očiglednog razloga i razne druge gluposti i zabrane, retardirane pouzdanosti i tako to, ljudi su ipak masovno punili taj glupi Photobucket. Kao i još gomilu drugih.
Mislim da bi neki psiholog mogao da pojasni tu vrstu mazohizma...
Stalker?
Elem, evo linka:
Flickr may be up for sale as Yahoo Board of Directors looks to shed web propertiesI naravno, sad zainteresovani mogu samo da grickaju nokte da li će Flickr preuzeti neko ko ima nameru da nastavi taj biznis ili neko ko će ga inicijalno "integrisati" u neki svoj (sličan) servis i nakon nekog vremena zatući. Ova druga varijanta je (iz mog, pesimističnog ugla) po meni verovatnija. Ali ok, da ne mračim previše. Ovaj post je čak i optimistično napisan.
Pozdrav