Off-topic...
@blackbeast
Pričaš malo napamet... Od Win7 nema govora o nestabilnosti Win-a, a od 8.1 pa na ovamo, rock-solid je pravi termin za opis stabilnosti.
Eto bas juce me docekao plavi ekran na win7... Racunar radio par dana, ostao mi otvoren maxthon browser, dva excell dokumenta i jedan word dokument, znaci nista zahtjevno. Nesto sam napolju radio i kad sam se vratio nakon 2-3 sata u kancelariju, vidim plavi ekran. Toliko o njegovoj stabilnosti.
Doduse, tome malo kumuje i ovaj idiotski Kaspersky, kojeg drze iz ne znam ni ja kojeg razloga. Kad pocne da radi skeniranje, slobodno prosetaj 2 sata, jer je racunar totalno neupotrebljiv.
Mislio sam da je plavi ekran otisao u proslost kad je izasla sedmica, ali eto, desi se i to ponekad. Ne cesto, kao na win me, xp, pa cak i visti, ali desi mi se mozda jednom godisnje.
Sto se tice Ubuntua, slazem se da je postao sr*nje. Kad sam ga ponovo probao nakon duzeg koristenja Arch-a, to je toliko sporo radilo, da mi se ogadio. Onda sam presao na OpenSuse i "progledao" ponovo. Arch jeste bio stabilan i brz, ali su tada previse cesto mijenjali dosta stvari "ispod haube", tako da mi je posle jednog update-a racunar postao neupotrebljiv i tada sam ga definitivno penzionisao. Jedina po meni mana linuxa je sto je vecina specijalizovanog softvera pisana za win.
Necu vise da off-topikujem.