na tenisu uvek ima puno svetla ja sam tamo sa 50D sa iso 100 pravio super fotke
nego "monopod bi dosta pomogao" kako ce za sport da pomogne monopod kad se svi krecu?! u zahvatu na 1/100 sve muljavo na 40mm 1/200 zavisi koji zahvat u kom trenutku .. a da ih slikas dok se proglasava pobednik mozes i telefonom...
inace u sali u kojoj su cesto bila takmicenja gore na banjici buraz je pre koju godinu organizovao mma, doneli su celu onu skalameriju za dodatno svetlo (koja nikad ne postoji na normalnim rvackim takmicenjima, a siguran sam ni na dzudo) okacili 10+ reflektora i tek sa tim svetlom je moglo da se fotka "zadovoljavajuce", pri tome, sa tim svetlom ostatak sale deluje kao da je u kompletnom mraku iako su sva svetla popaljena koja bi inace bila bez ovog extra osvetljenja ( neki snimak iz ruke nekom web kamerom
https://youtu.be/7CvBHLf7Gh0 ) .. bem li ga, za rvanje mora dobar iso + bar 4.5 blenda, ne vredi mnogo veca rupa tesko mozes da fokusiras da oba borca budu u fokusu (bar ja ne umem, ne umem ni sa 4.5 a kamoli sa manje) a posto mora kratka expozicija onda mora dobar iso ...
ja sam npr u maloj sali na c.krstu koja ima nekih 12 500W zivinjara - dakle mnooogo vise svetla nego prosecna sala, doduse svetla su na vrhu sale na nekih ~8 metara, sa 50d stukao minimum hiljadu fotki borbi i nijedna nije ispala ok. jeste ja nisam profi fotograf ali od soma fotki da nema neke kojom bi mogao da se pohvalim .. jbg .. radio sam jednu seriju sa odsrafljenim ISO pa ih prebacivao u BW i stampao i njima bilo super, iso izgledao ko los film .. ima super fotki u mirovanju sa 1/60, 1/80 .. sa stalka .. al ovo u pokretu, pa deo sam za dupe da se ujedem kakve zahvate sam skljocno u pravom trenutku a u fokusu - nista
nisam probao sa 5d nikad da slikam kontam da bi uspelo ..