... i kao što krava ume da kaže "Muu" kada uđe u štalu, red je da i ja kažem dobar dan, odnosno da pozdravim sve članove foruma.
Ne znam šta posebno mogu da kažem o sebi, ali pokušaću da se predstavim a da ne smorim
Iz Subotice sam, imam pedeset godina i fotografisanje sam zavoleo još kao klinac kada mi je otac kupio Smenu 8. Ne zato što me mnogo voleo, no da ne diram njegov Zenit. Posle srednje škole se nešto nisam stizao baviti fotografijom i uvek sam imao neki "običan" aparat pri ruci (uglavnom tzv idioti, point-and-shoot) ali kada su došli Canon S3, Fuji S5600 i kasnije Canon 1100D (moj prvi DSLR) proradio je neizdrž crv da pravim sve bolje i bolje slike, da manje stiskam po okidaču a više promišljam pre okidanja. Zbog finansijskih ograničenja, prodao sam DSLR-a i vratio sam se korak unazad na Canon SX50HS (multipraktik). Posle duže vremena postao sam izuzetno nezadovoljan što sa njim naprosto ne može da se dobije "ono nešto" i "zagrizao" u Pentax K-S1. Uz njega sam dobio standardni 18-55 objektiv, dokupio Sigmin 28-300mm F1:3,5-6,3 i jedan smc-Pentax-A 50mm F1:1,7 objektiv. Od Canona mi je zaostao jedan širokougaoni/makro nastavak (x0.45) i nalovio sam jedan SMC DA 50 F1.8 na ebayu koji se nadam da ću uspeti naloviti po prihvatljivoj ceni. SX50 je sada prešao u ćerkine ruke (13 godina) i svi smo zadovoljni. Uglavnom me privlači slikanje bubica, meseca, arhitekture, portreta... Siguran sam da ću imati poneko pitanje za iskusnije i poneku finu sliku da podelim... Eto, toliko za početak.