Ako imas 18-55 ili 18-105 nekako mi je logicnije da kupis 50mm f1.8 ako hoces da imas portretni objektiv. Ni 50 nije bas portretni ali je realno najbolja zamena za male pare. Inace mislim da je greska graditi sistem na krop objektivima (a 35 to jeste) jer kad tad dodje vreme za FF a onda sve iz pocetka.
A sta za 90% ljudi koji se ovime bave iz hobija i koji nikad nece preci na FF, a sada koriste crop? Ja recimo prvi ne planiram uopste prelazak na ff. Fotografija mi je hobi, i to je sve. I to nije ni jeftin hobi. FF me ne interesuje, jer nemam para za to. I ne vidim nista lose u tome.
Mislim, puno puta sam ovde na forumu vidio takve konstatacije, kao, nemoj uzimati xcfghv objektiv, jer ako jednog dana predjes na ff, onda ces morati da ga prodas. Mislim, cista glupost. OK za nekoga ko nesto zaradjuje od toga, pa zna koje su prednosti veceg senzora i kako bi to mogao da iskoristi. Ja znam koje su prednosti, ali ne zivim od toga (niti sam i jedan cent zaradio od toga), tako da me ff apsolutno ne interesuje...