Pa ako poverujemo "netu" za sve, ispašće da baš nijedan aparat na planeti ne valja ničemu. Iskreno, više nisam siguran da li je net koristan ili štetan. Količina informacija je nemerljiva. Količina korisnih informacija isto toliko. Ali količina beskoristih... e univerzum još nije kadar da proguta toliko baljezgarija.
Više sam za samoinicijativni, istraživački pristup (koga to interesuje, naravno) - najbolje je da svako veruje svojim očima, svojim metodama, a da tuđe koristi tek kao neke smernice. I ja kao pišem nekakve testove, trudim se da budem objektivan u njima, ali ipak gledam da ne idem vođen bujicom već napisanih tekstova, već opisujem ono što vidim sopstvenim očima. A to što vidim, svako može da vidi i PONOVI u sopstvenim kućnim uslovima, vodeći se parametrima koje iznosim u svakom testu. Pa ako je neko dokon, uvek može da dobije RAW fajlove i da sam drnda slajdere koliko mu je volja.
Često pomislim da me čula napuštaju, kada pročitam neke "hiperbolične" ocene spram pojedinih senzora, koje ja ne uspevam da opravdam u toj meri. Ili da naružim isto tako. Umesto da, s ozbirom na dostupnost informacija, ljudi budu animirani da više misle svojom glavom, dešava se upravo obratno - svi ko teletabisi linkuju, citiraju i potpuno nekritički potvrđuju pisanje izvikanih sajtova i osoba. A tako je malo potrebno da svako može da razluči istinito od neistinitog.
Pozdrav