Dobro, nema svrhe ponavljati da nisam poredila već davala primer kako npr. može da izgleda fotografija sa nazivom "zanatlija".
Sećam se odlično kada sam postavila prvu fotografiju na forumu koja je trebala da bude kao makro, neko od forumaša mi je linkovao Juzin sajt uz napomenu, "makro fotografija izgleda odprileko ovako". I, da li sam prodala opremu i pobegla sa foruma? Naravno da nisam, i vrlo sam zahvalna tome koji mi je skrenu pažnju kako zaista izgleda kvalitetna makro fotografija. Ja sam vežbala i vebala i to je kasnije izgledalo dosta bolje, ali ja svakako i dalje nisam Juza! Znači, nije loše imati neki uzor da znaš čemu težiš bez obzira koliko je možda to u datom momentu daleko od tebe, ali korak po korak... I opet, koliko god se trudila ne znači da bih jedno dana moga da budem ako Juza. A li svaki trud daje rezultate.
Sem toga, dala sam mu primere koje može pokušati da kopira čisto da vežba kadriranje. Ovo su berberin (ili možda frizer) i obućar, a to još hvala bogu postoji u svakoj kasabi na Balkanu.
Nije ovo kolibri u letu ili parenje jelena pa da zahteva neku extra lokaciju ili specijalnu opremu! Znači, ako hoće može da pokuša da napravi sličnu fotografiju kao ove koje sam ja postavila.
Ja ovo moje pisanije shvatam kao više nego dobronamernu kritiku, a ako autor postavljene fotografije misli suprotno ja ću rado svoje slobodno vreme potrošiti na nešto drugo umesto na deljenje saveta.