Steta. Fliker je pravi, jedini, otvoren, slobodan, demoktatski, virtuelni foto klub.
Kao da namerno zele da ugase svaki staromodni tip servisa koji ne podrazumeva instant slikanje i deljenje u realnom vremenu preko mreze. Ne znam kako ne vide da postoje i ljudi /i to mnogi/ koji vole na miru da merace fotografiju bez suludog zatrpavanja, lajkovanja, smajlija itd. Ne moze sve da bude instant, bum, i zaboravljeno posle 15 minuta jer je zatrpano novim sadrzajem. Besmislica.
Malo reklame nece da smeta u vidu nekih banera ili vidzeta sa strane ali da fotografija ostane u prvom planu. Tako ce da traju, zarada ima da kaplje, malo ali sigurno. E sad neko bi da zgrne, ne zeli kap po kap.
Poenta tih servisa je zaradjivanje novca na tudjem radu i kreativnosti, povezivanju i reklamiranju a zauzvrat daju hardverske resurse. Prakticno sva vizuelna scena /Discovery, MTV, History, itd/ se zasniva na nekom rijaliti konceptu gde sadrzaj stvaraju oni koji su u isto vreme i konzumenti a ovi drugi daju tehnicku logistiku i resurse za deljenje i emitovanje i kupe kajmak ne radeci nista i ne ulazuci ni mrvu kreativnosti. Samo je pitanje koji format donosi koliko novca.
Meni se vec i jutjub smucio sa reklamama pa gledam samo sta moram. Fejs za godisnjice mature, a instagram ne znam ni cemu sluzi. Dosadi narodu sve pa i ovo ce..
Natrag u foto savez na sastanke u klubovima, lokane foto-safarije i izlozbe po domovima kulture