To sam i uradio, obican scew i mozes da se igras do beskonacnosti da bi to doveo kako treba, sa jos dosta tool-va. Opet, sve zavisi od vremena koje zelis da ulozis to (od liquify tool-a, pa to seckanja fotke, pravljenje novog lejera od odsecenog dela pa blendovanja), pa onda imas u LR-u i ACR-u posebne funkcije koje ti pomazu kod distorzija, imas u PS-u jos jedan tool koji ispravlja linije itd... Sve zavisi od situacije. Uglavnom, kljuc je ostaviti dosta prostora i imati sto bolju rezoluciju za igranje posle. Na sve to mora da se misli prilkom fotkanja kako bi olaksao sebi posao kasnije, kao i u drugoj vrsti fotografije. Zato je poznavanje obrade jako vazno, jer prilikom samog fotkanja vec steknes iskustva sta je moguce uraditi, a sta ne. Ili pak sta ti mozes da uradis, a sta ne. Posto PS moze stvarno MNOGO. Tu je i pitanje ulozenog vremena. Ja ne volim da provedem vise od 15-30 min po fotki, narocito ako ne mislim da je nesto posebna.
Takodje, ja radije radim panoramu ako je zgrada previsoka (sa 17mm i onda fotkam u portrait orijentaciji), jer tak lakse dobijem ono sto hocu.
Po meni, arhitekturu je uzasno tesko fotkati, jer na sve te poteskoce imas cekanje svetla, ostalh uslova, pravo vreme dana, orjentacija zgrade u odnosu na zalazak ili izlazak sunca, turisti. Ma robija prijatelju
TS objektiv moze da pomogne mnogo, ali ako znas sta radi.
Imas brdo klipova na youtube-u:
https://youtu.be/0HRYlJUwzYA?t=229