Marko, mozda ti nije jasno zbog toga sto nisam naglasio da mi se ne svidja sminka oko ociju, a ne celog lica. Vanjaivana je rekla preciznije - zuta "senka" u stvari nije prava senka jer je flat i ne slaze se sa nacinom sminkanja ostatka lica. Primer uspesne dvodimenzionalne sminke je sminka japanskih gejsi.
Evo ukratko, slikar kad slika portret, isto kao i sminker i retuser, pomocu senki dobija plasticnost ili utisak dubine. Raznim tehnikama on moze da stvori utisak da su oci vece ili manje, da su preblizu ili suvise razdvojene pa cak i da stvori utisak nekog raspolozenja, tipa sanjivost, seta, radost itd. Znaci moj savet Igoru je da kad sugerise sminkerki sta da radi oni moraju da govore istim jezikom, a to je likovni jezik koji verujem oboje znaju jer je Igor odlican retuser, a i sminkerka ocigledno odlicno radi, sto se vidi na ostalim fotkama.
Pa gde je onda kvaka ? Ja znam da je Igor u malom zatisju i da zeli nesto novo i znam da prati trendove i da je ovo pokusaj "zivopisno oivicenih ociju", ali to novo mora da ima iste osnove kao i ono staro, a to je prilagoditi fazon koji je u modi, modelu. Jednostavno, Milici na zalost ne stoji ova senka za oci.
To je bila poenta, a zar nismo onomad rekli da necemo da se tapsemo po ramenu nego da ukazemo na neke propuste da bi vise napredovali. A ovo nije stvar necijeg ukusa vec likovnosti.