@serb, nema na cemu, tu HD sminku (i to bas od te firme, videces na linku) koriste u filmskoj industriji bezrezervno u celom svetu, u pozoristu koriste kad imaju para, na zalost... ma sve ti je jasno... a znaci postoji ta posebna "studiska/scenska" sminka, ako sam ja dobro skontao poenta iste je da podnosi veliko svetlo, jako svetlo, temperturu, znoj ovo ono, ali sa druge strane nema "potrebu" da izdrzi na faci 24h, da deluje "nevidljivo", da "deluje" pri "prigusenom svetlu" i te fore vec se ocekuje da ces ti za 2-3h to da skidas sa lica i da ces to dobro da osvetlis kada snimas/fotkas bez obzira dal radis dnevnu ili nocnu scenu ... cena je takodje vrlo razlicita
@smarko, sestra od tetku mi je zavrsila negu lepote (frizeraj, nema ona sa ovim pojma) i sad je skoro bila na nekom takmicenju sminkera u zapadnu evropu kao model, sminkala je neka lokalna (ili lokalni nemam pojma ja sve podrazumevam da su frajle) molerka .. nemam pojma dal su napravili neki rezultat ali sam gledao fotke tih "sminki" tj "toga na sta mi je napravila sestru" .. to je milion nekih tehnika moleraja u 256 nivoa, kao od ciglu da krenes, kvasis pa malter, pa ravnas, pa priprema, pa izolacija, pa limovi, pa paropropusna pa gkp, pa ispuna, pa smirgla, pa bandaz pa smirgla, pa podloga, pa glet, pa smirgla pa nova podloga, pa krec prva ruka, krec druga ruka... krec n'ta ruka ... tako i oni .. n sati sminkanja za radi par desetina minuta fotografisanja, vecanja, odlucivanja, onda spakla pa sve ispocetka