Sada mi treba samo prost odgovor na pitanje: da li je bolji moj sadasnji Nikon ili Nikon P610?
Uh, znaš kako, prvo nam kažeš da želiš da odeš do mora, a onda nas pitaš da li je bolje da, umesto u svojim cipelama, ipak kreneš u nekim dobrim patikama, i koji model da kupiš.
Jesu patike bolje od cipela, kada treba puno da se hoda, ali ni u jednoj ni u drugoj obuću nećeš stići do mora.
Dobar izbor za svakodnevnu upotrebu je i
Canon-ova S serija. Ovaj Sony je i najbolji od svih ponuđenih. E sad, sve ti je to manje ili više bacanja para zarad estetike. Niti možeš da menjaš objektive, ni da stavjlaš filtere, niti ćeš verovatno da nosiš stativ sa sobom i to te ostavlja na lepim turističkim fotkama. Dakle, možeš uzeti slobodno ovaj Sony ili Canon, aparati su lepi, kompaktni i daju dobre fotke, samo imaj na umu da si mogla malo bolje da iskoristiš novac i da nećeš dobiti baš to što želiš.
edit: Stvarno ne znam šta planiraš da radiš, ali ako ti samo trebaju odlične fotke za sajt, pretplati se za iste pare na neki sajt koji se bavi prodajom i naskidaj se do mile volje.