Pa pazi, stvarno izgleda kao minijatura.
to sam hteo, sad koliko sam uspeo, ne znam ... jbg to mi je prvi pokusaj .. ono mesana su mi osecanja, subjektivno, ja sam sliko pa mi lepo, bilo je dobro zezanje tamo u madridu i onda, ko sto rekoh, subjektivno vuce sa sobom neke lepe emocije + to nesto sto sam hteo (da izgleda kao da sam slikao maketu) mislim da sam, sa strane aparata, dobio full .. e sad, sa strane obrade ne umem da poboljsam .. ali cak i tako kako je kapiram da nije lose samo "to da lici na maketu" .. ono sto mi, kada probam objektivno da sagledam fotke, smeta, je sadrzaj i kompozicija, ono - na slici nema nista zanimljivo, neke zgrade..
Sto se tice neba... sta znam, jedino da puknes raw ovde pa da se poigramo svi zajedno.
"ovde" je malo nezgodno, poveliko je to, ali evo podicicu na moj server slike iz te serije pa ko zeli da se oproba - slobodno
...
ono sto sam primetio na forumu a sto mi se ne svidja je da svi kada urade neku obradu ubace samo finalni rezultat, sto je super za "vidi sto ja umem" ali nije bas edukativno, bilo bi do jaja kada bi neko, ako nista drugo, uradio history snapshot, da se vidi redosled akcija ako ne i koje su vrednosti za te akcije
, posto ja videh neke obrade koje su radili clanovi za neke fotke koje nema teorije ja da izvedem a komentari su bili "samo sam malo mrdao slajdere" .. mislim super
.. a kapiram da ljudi nisu bas u fazonu pravljenja tutorijala od svake obrade koju rade
i mene bi mrzelo
Sto se tice pozicije, tu si nemocan... kako je tako je.
Ponekad pozelim da iznajmim onaj mali kamionet sa dizalicom, pa da se provozam gradom i fotkam sa 4m visine. Kapiram da je to onda to
koliko puta mi se desilo na raznim putovanjima po svetu da vidim da bi ima bezobraznu scenu samo da mogu da se pomeri 4 metra po dijagonali ... al jbg .. valjda je u tome fora, da izvuces najbolje sa moguce lokacije, i prepoznas dobar kadar i onda kada ga paceri (kao ja npr) ne vide .. jer jbg ja vidim da je kadar do jaja kad ga neko drugi uvati, al na istom tom mestu pitanje dal bi ja umeo da odaberem taj isti kadar iako mi je pred nosom