pazi ja sam tipican hobista antifotograf
- kupio sam odlicnu opremu (jeste sad bajata al kad sam uzimao 50D nije bas bio neki ozbiljan izbor boljih a da ne kostaju ko dobar auto)
- umetnost me ne zanima
- slikam svoje zahebancije (elektroniku) za dokumentaciju i slikam ono zena, dete, letovanje, rodjendane dece od jednog buraza, drugog buraza ..
znaci volim ja da mi fotka dobra (malo samo da uvatim vreme pa cu ja da dizem fotke da malo i ja ucim, ko zna mozda uspem da uvatim nekoga da mu platim neki kursic za obradu) al mi nije cilj ni da je prodam ni da je objavim ..
iz tog ugla mogu da ti kazem da sad kad posedujem 3 digitalna i 5 analognih bliceva, da sam kupio blic tamo '96 kad sam kupio pvi eos rebel-g, danas bi verovatno znao o fotografiji 100x vise nego sto znam i imao fotke koje su 10000000000x kvalitetnije .. da ne kazem, imao bi neke stvari dokumentovano koje danas nemam
.. vise sam o fotografiji naucio sa 2 analogna blica za 10 dana nego za 10 godina slikanja pre toga bez blica, naravno kupi ettl (ili kako se to vec zove za nikon) verziju analogija je super ko ima viska vremena
tako da - da li da uzmes blic ili objektiv - uzmi blic nema tu razmisljanja .. jeste nikon osetljiv, jeste ima mali sum, jeste dignes veliki iso, jeste u bunaru su, ali kad imas blic - imas izbor, kad nemas blic... (da ne spominjem da za one standardne juri decu i zenu slike vise ne moras nikad da brines o crvenim ocima)