Goshke, ja tebe smatram profilisanim fotografom koji ima ambiciju i kapaciteta da postane jedan od najboljih u pravcu po kojem si najvise poznat. Da li zaista mislis da to treba da upadne u neki tvoj, da tako kazem portfolio? Da se javljas za posao u nekom modnom casopisu, da li poneo ove slike sa sobom?
Dakle, osim sto su lose... naprosto ne idu uz tebe.
Istu gresku je napravio i Geza sa svinjokoljem. Covek kome cenim svaku fotografiju, i cije fotografije vrlo rado gledam... uleteo sa serijom cupanja svinjskog grkljana. TAda sam takodje reaogovao, pa je tema bila na ivici Hejsela... sto me donekle celog dana i sputava da pustim ovakav post, u strahu da bi nesto slicno i ovde moglo da se desi. Morao sam praviti paralelu sa zonom, jer je to inace plodno tlo za tzv umetnike koji slikaju sahrane, zene na samrti, mrtve golubove i svinjokolje. I nije stvar u tim motivima, vec u pristupu tim temama koje zasluzuju keca, jer su tehnicki lose odradjenje... a zanimljive su samo zato sto se retko vidjaju, pa onda... daj da podelimo lovorike... po sistemu, daj sta das. Kao kad je onomad davno Edward weston, napravio akt sa onom siroticom, skinuvsi je golu... ali da se ne bi videla faca, on joj stavio gas masku. Daj sta das, vidi se sisa ... pa cemo u zvezde da ga kujemo.
Sa druge strane, skoro je bila tamo neka tema gde je uslikana devojka koja je izvrsila samoubistvo. Ali, od tog fotografa smo mogli ocekivati tako nesto, a i to je uradio tako da je u tom momentu imao koncentracije da cak pripazi na kompoziciju... stavise, uspeo je da sjedini i ostale elemente iz okoline u pricu. Branio sam ga iz sve snage. Cenim da je uslikana mrtva devojka kontroverznija tema od priklane kokosi.
Kakvo sad krkanje piletine? I ne znam, odakle paralela sa Rojtersovim fotografijama, Tomasevicem narocito? I opet je tu zamena teza, jer ko je uopste rekao da fotografija ne treba da belezi bolne momente. Da li ste gledali nekada fotografije sa paraolimpijskih igara, gde ucestvuju invalidi? Pa tu svaka fotografija cupa emocije, a nemojmo reci da to nije najveca zasluga fotografa.
Klanje kokoske... petla, jebem li ga sta je? Da li ste na National G ili Animal planet videli ikada serijal o kokoskama, kako zive i zbijaju u zasedu crve. Ili ste gledali lavove, i ostale vece zivotinje?
Mogao si otici u Afriku i uslikati kako lav kolje antilopu GNU
, i mislis da bi ti neko rekao nesto? Ali, baka kolje kokos... tako banalno, i tako lose zabelezeno.
My2C
PS
I moje razmisljanje je subjektvno, naravno.