Sam bebac na par fotki izgleda korektno. Najveća je primedba je na oštrinu svetla u ovom drugom delu. Smisli kako da to razbiješ ubuduće.
Ma meni je odmah bilo jasno gdje sam pogriješio u drugom djelu, zato sam i napravio crno bijele.. Bijelu pozadinu od zavjesa kraj prozora sam htio iskoristiti kao bijelu pozadinu, a njih sam trebao dosvjetliti blicom ili nekom rasvjetom... Bio sam svjetstan što se može dogoditi kada sam tako fotografirao, ali mi je na lcd-u aparata izgledalo ok, ali dok sam sve to stavio na monitor bilo je
Ovakvi sesni se fotkaju sa mekanim i neznim svetlom, posto je i beba nezna, kao i odnos roditelja prema bebi...
Sto se bokeha tice, probaj alienskin bokeh plugin za fotosop i lajtrum...dobices bolje rezultate.
Ili skupi pare za 35, 50 ili 85mm i uzivaj.
Podebljano potpisujem i pare su tu i samo je pitanje vremena... Već bio u nabavci ali me drugi ljudi odgovrili/zbunili ili kako da se već izrazim
Ali evo i neka moja prva iskustva sa ovakvog "foto sessiona"...
Kada sam gledao na youtube-u klipove ovakve vrste fotografija, izgledalo mi je sve jednostavno, a kada sam sam probao....prvo sam pomislio da Ameri kako su ludi, ne bi se čudio da nečim "nadrogiraju" djecu da spavaju, čuj sad ovo, ko bebe
Inače ovo mi je obitelj i dijete sam trebao fotografirati već nakon tri dana kada je došao kući, znači 5-6 dana star... Do toga dana roditelji nisu znali da to dijete zna plakati i pogodite što se dogodi taj dan?! Plač, plač, plač...
Normalno ni roditelji ni ja psihički se nismo na to priprermili, otpao prvi pokušaj, zovu me za 2-3 dana da dođem, mali opet spva, ja dođem dan-dva poslije i pogodite opet?!
Došlo je i meni da plačem..
Ohrabrili smo sami sebe i rekli nema šanse da danas ne uspije bar 5 fotki........i ovo gore je rezultat rada
Ovo sve što pišem ne želim da ispada da sam sebe ograđujem jer sam poslije bio zadovoljan sam sobom s obzirom na iskustvo što znači da je to trenutačno moj maksimum, ali kao što kažete, nebo je granica i treba ga dostići... Zato sam rekao da sam na 2 stepenici od 10, svjestan toga i da će biti uspona i padova... Čeka me samo rad, rad, rad, imam volje, samo što me malo vrijeme muči jer radim uz fakultet...
Ufff jesam se napisao kao da pišem blog
...ali možda nekome pomogne..
Pozdrav