Hvala
StORM48, sav sam se zarumeneo...
Ja ponekad, doduše sramežljivo, napomenem da je slikano nekim kompaktom (kakve su inače sve moje fotografije), tek da malo prizemljim očekivanja korisnika naviklih na dSLR (
), ali se ipak trudim da ne preterujem, da ne pridajem previše tome na značaju.
Međutim, realno gledano, mislim da je razlika u kvalitetu prikaza (pa i pojedinim mogućnostima/ograničenjima - dubina polja, dinamički opseg, rad pri slabom osvetljenju) u poređenju sa dSLR-om evidentna, nekad manje, nekad mnogo više, što je i sasvim razumljivo, ali su kompakti jednostavno moj trenutni izbor upravo i pre svega zbog te kompaktnosti, mogućnosti da sa sobom imaš aparat i uslikaš neki životni trenutak, a da sa druge strane gotovo nisi ni svestan da ga nosiš sa sobom. Kad uspeju da spakuju neki "dSLR-like" da stane u džep, a da performanse ne trpe mnogo, eto možda i mene sa te strane, do tada ćemo se ćerati
Uživam u fotografiji, pre svega u životnim trenucima u kojima nastaje i koje dokumentuje, kao podsetnik, vremepolov za buduće dane, a malo se trudim i da upijam, gledam i čitam šta drugi, iskusniji rade (radite
), pa eto, ponekad ispadne nešto zanimljivo. Iako slikam pre svega radi sebe (i dragih osoba oko mene), svakako da prija pohvala, još i više od strane ljudi koji su u fotografiju zašli mnogo dublje, i teorijskii i praktično, i veliko hvala na tome.
p.s. Nisam ja sujetan ni na kritike, pa slobodno raspalite kad nešto zapadne za oko
, samo molim da ne zamerite ako nešto ne prihvatim odmah - čujem ja vrlo dobro, i stalno analiziram, tako da savet nikako nije bačen; samo se ja fotografije još uvek igram, i trudim se da eksperimentišem, nekad i bez previše razmišljanja, pridajući veći značaj subjektivnoj emociji trenutka nego li samoj tehnici. Sa takvim, pomalo lenjim pristupom, možda mi bude trebalo malo (više) vremena da neke stvari utuvim u glavu, ali ja nigde ne žurim, a i smatram da ono u čemu uživamo treba gustirati...