@BugA Pitao je samo za boje Nek se sam bavi ekspozicijom u RAW
Pa jest`, ja prosirio pricu...
crnirg, primer akvarijuma i riblje corbe je primeren
S druge strane, ovo sto je
cronnin "izvukao" meni deluje sasvim korektno, da ne kazem fenomenalno, uzimajuci u obzir pocetnu fotografiju (i boje, i JPEG).
Svetla jesu "problem", ako se to tako gleda. Recimo ja licno vise volim da ostavim fotografiju kakva jeste (eventualno uz neke sitne korekcije), nego da balans bele boje podesim po "pe-esu"- u (p.s., "pravila sluzbe"
) a da pritom slika onda nema veze sa atmosferom koja je zaista bila na licu mesta - a ovde kod tebe jesu sigurno bila takva svetla, makar priblizno, cim ih je aparat tako uhvatio. Mozda ne u toj meri izrazeno (senzor aparata ipak ima svoja ogranicenja i nedostatke u odnosu na ljudsko oko), ali manju korekciju je lakse izvrsiti nego doterati sliku da izgleda kao da je bilo ukljuceno neko (za balans bele) idealno osetljenje, kad nije.
Opet,
cronnin je pokazao da je cak i to (skoro) moguce, pa mozda jos jedino da dopise na brzinu sta je i kako koristio, pa da probas sam, ako vec hoces da "ublazis sareNIlo"
p.s. pedja je dao jedno nadasve lukavo resenje - boje nisu problem, boja nema...
E sad, ako to vec nije prihvatljivo (sto si vec pomenuo, i sto moze biti sasvim razumljivo), onda je za sad ono sto je uradio
cronnin po meni favorit.