Panasonic dmc-lf1
Зато што је мали за џеп, и цена му је сада приступачна. Јесте да му је лећа спорија на 7х зум. Тај апарат је добар за аматерске сврхе у уобичајеним светлосним условима. Породицу можете сликати лепо код куће, што је пре био проблем са слабијим освељењима, чим мало падне мрак појави се зрнатост слике. Није добар за портретирање ако се неко превише креће, али ако чланове породице лепо поредате и кажете да се смире онда се могу лепо усликати.
Пробао сам у радњи у слабијим светлсоним условима и dmc-lf1 и dmc-lx7, оба на аутоматском режиму и изабрао сам dmc-lf1 јер је се бољи показао; што није за веровати. А и мањих је димензија.
сони ер икс [ sony rx ] нисам купио јер споро пали, и не осећам да је то машина с којом би ја хтео да радим, а и коштао је више. Иако морам призанти да ми се свиђа стил фотографија на сонију, што се среће код скупљих системских апарата. Али цена је била пресудна.
кенон ес сто двадесет [ canon s120 ] - сам препоручивао, јер изгледа да је то солидна машиница, у овој радњи "pcfoto", цена је била приступачна у то време. Не радим за "pcfoto" већ кад имају овај форум нек и они нешто и зараде.
ово све пишем из позиције обичног веселог корисника и љубитеља наивне фотографије који је тражио апарат за удобан рад, а да при том не оде у стечај, и да му фотографија, буде удобан хоби, а не оптрећење.