paaaa, u neku ruku i jeste bitna velicina aparata, pogotovo to znaju oni koji rade svadbe.Ja licno ne bih nikad prodao svoj dSLR sistem upravo sto trebam da ostavim dojam i kod drugih zvanica da se razumijem u fotografiju....(ok, sada ce neko reci da fotografiju cini krajnji rezultat, a ne oprema.....), ali opet napominjem da onaj ko je radio fotografisanje svadbi zna o cemu pricam....sto veca oprema torbi, fotografski prsluk itd to izgledate profesionalnije, i vece su sanse da ponovo nadjete posao kao fotograf od nekih zvanica koje su bile kod mladenaca.Hajde sada da podjemo logikom da se sa "malim" aparatom(npr. Fuji koje ovdje najvise imaju ili recimo kompakt Canon G1X) mogu uraditi odlicne fotke, ok, naravno da mogu, u to sam siguran, cak i ja svaki dan dok ima dovoljno svjetlosti koristim samo ovaj prozumer Canon sx510hs, cak sa tim malim aparatom fotkam i za agenciju, i oni mi bez problema primaju fotke....ali.....velicina je vrlo bitna, evo primjera iz svog licnog zivota, dosao sam da fotkam Papu kad je dosao u Sarajevo sa malim aparatom Canon sx 510 hs.....svi oni sa "velikim" su bez problema prosli pored zastitara, ja kad sam naisao odmah "Stop!" Nema dalje....misle da sam dosao da slikam za fejsbuka.....sva sreca pa je kolega fotoreporter poznavao jednog od zastitara pa mu rekao da me pusti, inace me ne bi pustio.....drugi slucaj.....odem na sastanak u kafic za razgovor sa mladencima.....i mladozenja me pita jel ja imam dobru opremu, ja mu pokazem svog "švrću" canona sx 510 hs-mladozenja me pita:"Čekaj, ti mora da se šališ!?"....naravno da se šalim, odgovorih mu, rekavsi da cu doci na svadbu sa 2 dSLR.a, 2 blica, brdo rezervnih baterija, rancem....."E tako već može!" odgovori mladoženja......razumijete poentu.....iako sam i dalje sam veliki ljubitelj malih aparata......