^Ako želi nešto manje, a ne želi polufabrikat, kao što je većina ostalih?
Stalker je to jako lepo uobličio u svom postu. Jedino Olympus i Fuji imaju formirane SISTEME. Svi ostali su polufabrikati. Fuji je to bio do pre nekog vremena, ali su rešili i taj problem sa softverom, koji je bio živi užas. E sad, cena im je ostala katastrofalna, pa je prosečnom kupcu skoro totalno nezanimljiv.
Da, slažem se i ja da je cela MILC klika dobrano zabrazdila po pitanju procene neke normalne cene, ali ako ništa drugo, polako se bližimo zasićenju i cene će narednih godina ići dole. Moraju. A OM-D je ipak top modelu, po mnogo čemu daleko iznad svih ostalih MILC-eva. Jedino ko ne želi 2x crop, njemu ne odgovara. Ali da potencijala ima - ima. Evo npr, ko radi produkt fotografiju (to je i jedna od mojih sfera), od ovog može da profitira, jer mi za to češće treba dublji, nego plići DOF. E tu je Olympus ispred ostalih, a za razliku od nekih ranijih vremena, sad im je senzor piksel-na-piksel jednako dobar kao i kod APS-C-ova.
Što se tiče ovih 40MP vas 16MP... ne samo da se razlika vidi u tom internom poređenju, nego koliko ja videh, Oly se u toj situaciji ladno nosi i sa D810!
Jes' ograničena upotreba, ali tamo gde može, neće se obrukati. Šteta je što su Oly stakla iz pro klase toliko skupa... za to ne vidim opravdanje - koriste daleko manje materijala nego što se koristi za FF stakla, nemaju sopstvenu stabilzaciju... a ipak koštaju ko prava. To bih voleo da vidim jeftinije. U tom slučaju, ovo bi bio moj dodatni sistem. Mada ni sad nisam daleko od te ideje, zbog gore pomenutih razloga.
Pozdrav