Da se uključim u ovu priču oko korekcije tona kože. I sam snimam dosta tih "uspomenarskih" fotografija I još uvek nisam našao zadovoljavajući recept za korekciju tena, boje lica (CS6 je u pitanju). Ako tome dodam da se počesto mora koristiti blic (SB-600), priča se dodatno komplikuje. I najzad, I kad uz mnogo muke iskorigujem boju lica, pa kad to pogledam na nekom drugom monitoru - ili se odštampa, e tek tada ne valja! Ubih se od youtube tutoriala I literature Scotta Kelby - a (ali I drugih), problema uvek ima, čini mi se nerešivih. U jednom od tih tutorijala čovek je pošteno rekao (a inače profesionalno fotografiše modele, bar tako on kaže) da ako želi da napravi dobar portret treba mu nekoliko sati rada I korekcija! Pa sad, ako on koji od toga živi, ima ludački studio I rasvetu, toliko napora ulaže...šta ostaje za nas, koji počesto subjektivno volimo te ljude koji su nam ispred aparata. I tu je taj hronični nedostatak vremena, takodje. I najzad, uputstva šta uraditi na korekciji koja su često kontradiktorna. Nije sve na Interntu tačno (napr, čišćenje senzora kako je negde savetovano može samo da vam upropasti sensor!). I da poentiram, meni se ova serija dopada...ih, kad bih ja mogao tako!