Momci, uopste ne gusite, svako iskustvo je dragoceno. Serb, hvala na upozorenjima, slazem se da je nesto od toga moglo da se uradi.
Gledao sam dosta tutorijala za retusiranje lica i u principu se sve svodi koliko truda ce da se ulozi u pojedinu fotku. Ovo je serija koju sam ucinio prijatelju, ima oko pedesetak upotrebljivih fotki koje bi trebalo sto pre isporuciti, a ja tu brzinu jos uvek nisam dostigao, da mogu sve da uradim u 5-10 minuta po fotki, a ujedno sam zeleo da devojka "ne vidi" da je previse izmenjena.
Naucio sam dosta o samim tehnikama i odgovor na pitanje "kako" znam, vec me vise zbunjuje "sta". Pitanje mozda bilo malo glupo, jer ne postoji univerzalni genericki nacin kako doci do tonaliteta lica da to izgleda sto prirodnije, ali i dalje mi se desava da se iznenadim kad pogledam fotku poslednje odredjenog vremena (koloritom, ekspozicijom i sl...). Ocigledno da je to stvar iskustva.
Bole je potpuno pogodio, nisam zeleo da idem previse u obradu i to je sa namerom, zeleo sam sto prirodniji izgled. Inace, do sada u mojoj vezbi su mi se dve tehnike pokazale kao najefikasnije (frequency separation i dogge and burn). Nekako su mi najmanje destruktivne i jako se brzo dodje do lepih rezultata.
Hvala puno na komentarima i pohvalama, ovo sam poceo ozbiljnije da "drljam" i ucim tek pre otprilike mesec dana