Ovako nije interesantno, ako ćemo zaista da obrazlažemo i budemo realni... Ja reko' da flejmujemo do kraja
Meni Nikonov meni nije ništa konfuzniji od Canon-ovog, štaviše ponekad se zapitam kako se uopšte ljudi snalaze sa onim točkićem, ali nakon par minuta sve legne na svoje mesto (mada su mi neke stvari i dalje nelogične, ali to su trivijalnosti). Lično mislim da je kod njih zaista stvar navike.
Olympusa nisam koristio, ali Sony NEX serija je... recimo da ni uputsvo ne pomaže u potpunosti. To su sa A7/A7R lepo popeglali, ali su mi i dalje meniji kod C/N više bliski.
Ergonomija... Stalno slušam o tome, ali jedino sto mi zaista leži u ruci je D4 i to ko budali šamar, čak me ni D3s nije toliko impresionirao. 5Dmk3 je dobar, ali za koji dan ću se družiti nešto duže sa njim, pa ću se vratiti da dopunim.
Kolorit... Realno mi više prija onaj kod Canona, pogotovo naspram mog aparata, ali sa D600/D4 nemam toliku patnju, čak i D700 to radi drugačije (lepše?) od mog sokoćala.
A Skot je skot
, sad svi oni koju su kupili Nikon zbog njega treba da ga tuže, jer ih je dovodio u zabludu, a isto tako osobu iz Nikona koja je zadužena za marketing i koja je dopustila Kelbiju da pređe u protivnički tabor, treba zavrnuti uši.