Jiayu G3T. Evo, ja ga koristim 3-4 mjeseca i prezadovoljan sam... 4,5" IPS ekrean, quad core na 1,5 GHz, 1 GB ram, GPU odlican, baterija fenomenalna (moze da izdrzi bukvalno citav dan maksimalnog koristenja: sat-dva razgovora, surf, muzika, nekoliko sati igranja veoma zahtjevnih igara, naravno, prenos podataka je stalno ukljucen, kao i sinhronizacija sa gmail, mail.ru, serverom sa posla, viber, whatsapp, icq, 500px, i vjerovatno jos nekoliko stvari), itd. Uglavnom, svaka preporuka. Mjesto za kupovinu, ebay.
Prije njega sam koristio neko vrijeme Ezio i95, isto neka kineska marka, ali, za razliku od Jiayu-a, skroz nepoznata i to im je bio prvi model. Izgledom kopija S4, a "ispod haube" quad core na 1,2 GHz (iako u specifikacijama navode 1,8 GHz), 2 GB ram, Super AMOLED ekran od 5" (stvarno fenomenalan), itd... Ali, nije bas najbolje optimizovan. Jiayu je nekoliko svjetlosnih godina ispred njega, iako dijele dosta komponenti od istog proizvodjaca.
Cipset kod oba je Mediatekov MT6589, s tim sto je kod Jiayu G3T rijec o turbo verziji, na 1,5 GHz i nesto brzim GPU-om.
Ezio je na Antutu benchmark testu imao oko 13200 poena, a Jiayu ima 16600 poena. Sto je u rangu sa HTC One X i Samsung S3.
Naravno, cijena je puno niza...