Hvala cronnin, meni je bitno da postoji konstantan napredak, a to vidim i ja posle svake nove ture fotografija.
Sve bi islo mnogo sporije i teze da nije vas i ovog foruma
Bole, imam velikih problema sa fotkanjem zgrada, bas zbog tog problema. Kod visokih gradjevina, a ako su jos ulice uske, prepune turista, stvarno treba da se otelis da bi se sve poklopilo. Ovaj trg me je odusevio (kao i cela Siena koja je ostavila fantastican utisak na mene) i ludeo sam sto ne mogu bolje fotke da ubodem. Narocito mi je interesantno bilo sto ljudi leze i sede na sred trga. Milina za oci kad pre toga prepesacite kilometre
Kad naizmenicno fotkate svetle, pa tamne partije (kad su ulice tako uske - redovna situacija), pa vam kompanjoni skacu po glavi da je vreme da obidjemo jos nesto, pa turisti koji gurkaju, upadaju u kadar itd... Verovatno nema potrebe da tebi prepricavam to, jer sve to znas bolje od mene, samo sam shvatio da je svaka grana fotografije jako zahtevna, svaka na svoj nacin
Treba mnogo truda, iskustva i znanja, a onda jos i da se pogodi svetlo, vreme, situacija itd... Sve to iziskuje rad, vreme i strpljenje. Previse za nekoliko sati koliko obicno imam na raspolaganju. Mislim da imam boljih fotki trga od prethodne, pa cu da okacim... Obisao sam ga uzduz i popreko i gledao ga vise preko viewfinder-a nego ovako
Sta nije u redu sa f18? ISO je komotno mogao da ide na 200, pa cak i na 100 uz mirniju ruku ili smanjenje brzine. Ali mislim da nisam izgubio nista sa ISO 400. Gresim?
Jos jednu interesantnu pricu da ispricam, pa da podelim jos par fotki... Ova fotka sa interesantnom simetrijom i dubinom... platio sam ulaz na vrh tornja kao bih slikao panoramu od gore. Samo, ja stvarno imam fobiju od visine, ali sam bio resen da zarad dobre fotke istrpim sve sto je potrebno. Medjutim, kad sam se popeo, bukvalno je pocelo da mi se vrti u glavi, jer je toranj stvarno visok (ne moze preko fotke da se stekne pravi utisak) i pocelo je da mi se manta u glavi. Bukvalno panican strah je krenuo da me obuzima. Sjurio sam dole razocaran, setkao se po holu, pogledao gore i video priliku. Nauk, polako, stani i osvrni se i gledaj dobro, mozda dobra fotka cuci pored tebe, a ti nisi ni svestan
I obavezno na lecenje od straha od visine
Uzvicnik na 5442 je delo majke prirode
Na 5340 je moja lepsa polovina i moja malenkost