Pazi, uopste nije problem u ovim aparatima... barem ne u cisto fizicko tehnickom smislu.
To su masinice, napravljene da sasvim korektno zabeleze neki bitan trenutak. Ono sto meni smeta kod svih ovih social-network aparata je nagon koji oni podsticu. A to je bezvezno skljocanje svega i svacega, a zatim publikovanje tog sadrzaja na tamo neki Fb, Tviter... sta ti ja znam.
Ovo te naprosto tera da okacis fotografiju tek kupljene ogrlice za tvoju kucu... nove lezaljke za macu, novih patika ili uopste deljenje neke informacije potpuno nepotrebne svima, osim tebi. Postajemo zatrpani glupostima, informacijama koje same po sebi ne znace nista... osim sto zatrpavaju mozak.
U skoli nam debilizuju decu informacijama o kolicini proizvedenog uglja u Poljskoj 1996. godine... mediji nas bombarduju starletama, ko ih trpa i gde letuju.
Nekada je to bio samo holivud sa filmovima koji pred posmatraca ne postavljaju nikakve intelektualne zahteve, ili je to bila neka pitka muzika za branje banana. Danas prosecni amerikanac nije u stanju da shvati film pravljen van njihovih granica, pa se dodatno moraju skracivati ili ubacivati teksualna uputstva za shvatanje filma.
FB je u velikoj meri podigao tu lestvicu, gde je po mojoj slobodnoj proceni skoro 90% sadrzaja apsolutni trash.
Ovakvi aparati samo generisu jos vise djubreta. Ovo nema veze za fotografijom. ovo je cisti garbage maker.